Razpis

KRAJ PRIREDITVE

Mestni park Tivoli

DATUM IN ČAS PRIREDITVE

Sobota, 23. april 2022.
Čas štarta ni določen, vsak se sam odloči, kdaj bo štartal. Štart je možen od 9. ure naprej, cilj pa je odprt do 17.00. Prijavnica je odprta od 8. do 16. ure ob kotalkališču za bazenom Tivoli.

ORGANIZATOR

TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, Staničeva 41, Ljubljana

PRIJAVA

Prijave sprejemamo na spletni strani www.timingljubljana.si in na dan dogodka na prireditvenem prostoru do 16. ure.

PRIJAVNINA

datum prijave in plačilacena
28.2. - 21.4. 202215 EUR
na dan dogodka20 EUR

Prijavnino poravnate po navodili, ki jih prejmete v potrditvenem mailu oz. na TRR SI56 0313 4100 7833 866, TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, NAMEN: ime in priimek tekača.
Cena prijavnine velja z dnem plačila.

NAČIN TEKMOVANJA

Ekipno
Ekipo lahko sestavlja od 2-8 tekmovalcev. Zmagovalna ekipa je tista, ki v času 8 ur preteče največ kilometrov
Posamično
Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki v časovnem obdobju od 0 do 8 ur preteče najdaljšo razdaljo. V primeru enakega rezultata je boljši tisti, ki je pretekel razdaljo v boljšem času in ki je po letnici rojstva starejši.

TEKMOVALNE KATEGORIJE

V posamičnem delu prireditve je enotna moška in enotna ženska kategorija. V ekipnem delu pa so kategorije - moška, ženska, mešana ekipa.

ZDRAVSTVENO VARSTVO

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Ob progi in na cilju maratona bo dežurna zdravniška služba.

PRIREDITVENI PROSTOR, ŠTART, CILJ, TRASA PROGE

Prireditveni prostor bo v parku Tivoli za bazenom centralnega kopališča Tivoli. Štart in cilj teka bosta na istem mestu na travniku za bazenom Tivoli. Trasa bo potekala po Tivolskem parku.
OPOZORILO: Limit teka je 8 ur. Zadnji možen štart je ob 16. uri.

GARDEROBA

Odlaganje oblačil in vrečk v garderobo s strani organizatorja ne bo zagotovljeno zaradi ukrepov, zato vsak udeleženec poskrbi za svoje stvari.

NAGRADE

Tekači ob prijavi prejmejo nagrado organizatorja. Prvi trije tekmovalci in tekmovalke, ki bodo pretekli največ kilometrov v posamičnem delu, prejmejo pokal in medaljo ter praktične nagrade. V ekipnem tekmovanju prejmejo prvotri uvrščene ekipe pokal, prvouvrščena ekipa pa prejme še prehodni pokal, ki ga namenja Jure Košir iz svoje bogate športne zbirke pokalov. Pokal preide v trajno last ekipe po treh osvojitvah prvega mesta.

PODELITEV NAGRAD

Podelitev nagrad in priznanj bo takoj po končanem teku.

REZULTATI

Trenutni rezultati bodo objavljeni na tekmovališču vsako polno uro, neuradni končni rezultati takoj po končanem teku, uradni pa po objavi po roku za pritožbe. Uradni rezultati bodo objavljeni na spletni strani www.timingljubljana.si.

DOBRODELNI SKLAD

Tako kot vsako leto, bomo del sredstev zbranih s prijavnino namenili v dobrodelne namene. Prejemnik donacije bo tudi letos Ustanova za pomoč otroku z rakom.

SPLOŠNA DOLOČILA

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Atletske zveze Slovenije/Svetovne atletske zveze in po tem razpisu. Informacijska služba, ki bo dajala vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, bo poslovala na TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, tel. 01/234 80 00. Pritožna komisija bo sprejemala pisne pritožbe s predloženo kavcijo v višini 40 EUR na dan tekmovanja v informacijski službi.

Organizacijski odbor 13. Formaratona