Razpis

KRAJ PRIREDITVE

Mestni park Tivoli

ORGANIZATOR IN IZVAJALEC

TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov

DATUM IN ČAS PRIREDITVE

- sobota, 6. junij 2020 (9.00 – 13.00)

- sobota, 6. junij 2020 (14.00 – 18.00)

Opomba: v primeru prevelikega števila prijav bo objavljen še dodatni termin, in sicer:

- nedelja, 7. junij 2020 (9.00 – 13.00)

OBVEZNA PREDČASNA PRIJAVA NA 12. FORMARATON

Zaradi posebnih pogojev skladnih z navodili NIJZ je obvezna prijava v elektronski obliki. Prijaviti se je možno samo elektronsko na strani www.timingljubljana.si. Glede na število prijav bo narejena štartna lista in po posebnem protokolu določen urnik štarta posameznega udeleženca. Štartna lista s predvidenim štartom bo objavljena na strani www.timingljubljana.si

Obvezna predprijava - do 4. junija do 10.00.

PRIJAVNICA

Dvig štartnih številk s čipom bo možen na prizorišču v času prireditve (uro pred prvim startom) ali v četrtek, 4. junija (od 12:00 do 15:30), na TIMING Ljubljana, Staničeva 41. Pri dvigu številk in darilne vrečke mora biti razdalja med udeleženci najmanj 2m.

POSEBNI POGOJI

Zaradi veljavnih ukrepov bo možna udeležba največ 200 tekačev na trasi teka. Ko tekmovalec preneha s tekom, se tega lahko nadomesti z naslednjim tekačem. Dosedanjega druženja na tekmovališču ne priporočamo, zato gostinska ponudba ne bo organizirana. Prav tako ne bo dovoljeno zbiranje udeležencev in spremljevalcev nad predpisano mejo 200 ljudi. Na samem tekmovališču morajo biti posamezni začasni objekti ali stojnice med seboj oddaljeni najmanj 10 m. Razdalja med tekmovalci na štartnem mestu in po končanem teku mora biti najmanj 1,5 m. Priporočljivi so tudi ostali ukrepi, kot je razkuževanje pripomočkov, umivanje in razkuževanje rok, zaščitna maska pa se uporablja v primeru večjega števila udeležencev in spremljevalcev v skupini.

PRIJAVNINA

Prijavnina za posameznega udeleženca znaša 15 EUR. V ceno prijavnine je vključena štartna številka s čipom za enkratno uporabo in darilna vrečka. Prijavnino poravnate na številko TRR-ja SI56 0313 4100 7833 866 s pripisom »Prijavnina za 12. Formaraton«. Prijavnina velja z dnem plačila.

NAČIN TEKMOVANJA

Ekipno
Ekipo lahko sestavlja od 2-8 tekmovalcev. Zmagovalna ekipa je tista, ki v času 4 ur preteče največ kilometrov.
Posamično
Zmagovalec v posamezni preizkušnji je tisti, ki preteče v časovnem obdobju od 0 do 4 ur najdaljšo razdaljo. V primeru enakega rezultata je boljši tisti, ki je pretekel razdaljo v boljšem času in ki je po letnici rojstva starejši.

TEKMOVALNE KATEGORIJE

V posamičnem delu prireditve je enotna moška in enotna ženska kategorija. V ekipnem delu pa so 3 kategorije: moška, ženska, mešana.

ZDRAVSTVENO VARSTVO

Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Ob progi in na cilju maratona bo dežurna zdravniška služba.

PRIREDITVENI PROSTOR, ŠTART, CILJ, TRASA PROGE

Prireditveni prostor bo v parku Tivoli za bazenom centralnega kopališča Tivoli. Štart in cilj teka bosta na istem mestu na travniku za bazenom Tivoli. Trasa bo potekala po Tivolskem parku.
OPOZORILO: Limit teka je 4 ure. Zadnji možen štart je 30 minut pred končanjem teka.

GARDEROBA

Odlaganje oblačil in vrečk v garderobo s strani organizatorja ne bo zagotovljeno zaradi ukrepov, zato vsak udeleženec poskrbi za svoje stvari.

NAGRADE

Prvi trije tekmovalci in tekmovalke, ki bodo pretekli največ kilometrov v posamičnem delu, prejmejo pokal in medaljo ter praktične nagrade. V ekipnem tekmovanju prejmejo prve tri uvrščene ekipe pokal, prvouvrščena ekipa pa prejme še prehodni pokal.

PODELITEV NAGRAD

Podelitev priznanj in nagrad na prizorišču zaradi ukrepov ne bo. Priznanja in nagrade bomo poslali po pošti po končanju prireditve.

REZULTATI

Trenutni rezultati bodo objavljeni na tekmovališču vsako polno uro, neuradni končni rezultati takoj po končanem teku, končni uradni rezultati pa bodo objavi po koncu večdnevne prireditve na spletni strani TIMING Ljubljana www.timingljubljana.si.

DOBRODELNI SKLAD

Prav tako kot vsako leto bomo del sredstev, zbranih s prijavnino namenili v dobrodelne namene. Prejemnik donacije bo tudi letos Ustanova za pomoč otroku z rakom.

SPLOŠNA DOLOČILA

Tekmovanje bo potekalo po pravilih AZS, po tem razpisu in pravilih Svetovne atletike (WA, nekoč IAAF). Informacijska služba, ki bo dajala vsa navodila v zvezi s tekmovanjem, bo poslovala na TIMING Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana, tel. 01 234 80 00.

Organizacijski odbor