1. Šoštanjski tek 2016 - TEK TREH JEZER

nedelja, 9.oktober 2016

Šoštanj

Vabilo na prvi Šoštanjski tek – TEK TREH JEZER

Okoli Šaleških jezer je urejenih več poti, ki so primerne tako za sprehajalce kot kolesarje, obenem pa tudi za družinski sprehod z vozičkom. Izbirate lahko med različno dolgimi od 2300 m do 7500 m. Vse so med seboj povezane, tako da lahko prehodite ali prekolesarite tudi več poti skupaj. Kje potekajo, vam najbolje prikaže zemljevid z barvno označenimi potmi. Začnete lahko v Šoštanju ali Velenju ali kje vmes.

Šaleška jezera so zelo »mlada«, saj so v večji meri nastala po drugi svetovni vojni. Vsekakor so najopaznejši pojav v Šaleški dolini. Nastala so kot posledica podzemnega izkopavanja lignita v velenjskem premogovniku in ugrezanja tal nad opuščenimi rovi. Premogovniške ugreznine so nastale sredi kotlinskega dna Šaleške doline, ki je bilo pred tem v veliki meri v kmetijski rabi, delno pa seveda tudi poseljeno. Prostornina ugrezninske kotanje je leta 2005 presega 120 milijonov m3 in zavzema dobrih 6 km² površine. Najgloblje dele te kotanje je napolnila voda in nastala so tri jezera. Družmirsko jezero je eno izmed njih in šteje za najgloblje jezero v Sloveniji. Poleg njega je po površini večje Velenjsko jezero in ob njem še najmanjše Škalsko jezero.

RAZPIS

Kraj in datum: Šoštanj, nedelja 9.10.2016 ob 10.00 uri

Organizator: Športna zveza Šoštanj

Prireditveni prostor: Rokometno igrišče Šoštanj

Trasa: Štart teka bo pri Tresimirjevem parku. Tekli bomo po kolesarsko – sprehajalni poti proti Velenju. Mimo Termoelektrarne Šoštanj, mimo Premogovnika Velenje, kjer se na desni vijejo kupi premoga, na levi pa lahko občudujemo Družmirsko jezero. Tek po urejenih poteh, se prelije iz asfaltiranega terena v makedamsko pot in pelje proti Velenjskemu jezeru. Držimo se poti ob jezeru, kjer nas pripelje še do Škalskega jezera. Naredimo krog in ko pridemo do ribiške koče, zavijemo levo in tečemo med štadionom in umetno travo proti glavni cesti. Nato tečemo mimo APS – a, (ob glavni cesti po pločniku in urejeni stezi do Restavracije Jezero, kjer se priključimo nazaj na Velenjsko jezero in tečemo proti Šoštanju, kjer se bo pot končala na 12 kilometru.

Zakaj tega teka ne smete zamuditi: Ker bomo tekli ob treh jezerih, skozi dve občini, 12 km urejenih kolesarsko sprehajalnih poteh. Poskrbljeno bo za brezplačno varstvo in pester program.

Urnik

 • 8.00: prevzem štartnih številk
 • 9.00: otvoritev teka
 • 9.15: skupinsko ogrevanje
 • 10.00: štart
 • 12.00: razglasitev rezultatov

Prijave: Prijavnino poravnate na številko TRR: SI56 6100 0001 4736 102 in pripišete sklic oziroma upoštevajte navodila, ki jih boste dobili ob on-line prijavi. V ceno prijavnine je vključen tudi čip za enkratno uporabo. Vsak tekmovalec z plačano štartnino dobi darilno vrečko naših sponzorjev in donatorjev in majico Prijave sprejemamo do vključno petka, 30. Septembra 2016 na spletni strani Timing Ljubljana Prijave po tem datumu so mogoče le v omejenem številu na dan prireditve, do 9.00 ure.

Prijavnina:

 • do 15. septembra 2016 - 20 EUR
 • do 30. septembra do 30. septembra 2016 - 25 EUR
 • vse nadaljne prijave 30 EUR
 • skupinski prijavi nad 10 tekačev se upošteva 10 % popust

Opozorilo: zadnji dan za oddajo in plačilo prijave je petek, 30.september 2016

Ostale informacije: Organizator si pridržuje pravico do spremembe razpisa. V primeru odpovedi prireditve bo celotna prijavnina povrnjena prijavljenim udeležencem.

Varstvo otrok: Predhodne prijave na info@sportna-zveza-sostanj.si , vpišete ime in priimek in starost otroka. Otroci bodo lahko na tresimirjevem igrišču, brezplačne poslikave obraza za otroke, animacije, športne igre.

Nagrade in podelitev: Podelitev bo pol ure za tem, ko prispe tretji tekmovalec ali tekmovalka v cilj. Najboljši trije moški in ženske prejmejo pokale. Zmagovalca prvega Šoštanjskega teka bosta obula nove superge On. Nagrade s športnimi rekviziti za prva tri mesta

Kategorije:

 • enotna moška kategorija
 • enotna ženska kategorija

Prenočišče: V Termah Topolšica si lahko rezervirate termin prenočišča z znižano, akcijsko ceno polpenziona za 35 EUR na dan po osebi v dvoposteljni sobi. V kolikor bi bilo večje zanimanje za nočitev z zajtrkom pa bi bila zanj 3 EUR nižja cena. Za rezervacije se obrnite na marketing Term Topolšica
Dominika Lemež - Marketing Term Topolšica
Tel: 03 896 31 06, Fax: 03 896 34 00, marketing@t-topolsica.si

Zdravstveno varstvo: Tekači tekmujejo na lastno odgovornost. Ob progah in na cilju bo zagotovljena dežurna zdravniška služba. S prijavo prijavitelj potrjuje, da so podatki, ki jih je zapisal oz. podal na/pri prijavi resnični. Izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo in zdravniško pregledan. Upošteval bo vsa navodila organizatorja in sodeloval na prireditvi na lastno odgovornost. Potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo na prireditvi, in zato od organizatorja ne bo uveljavljal odškodninskih zahtevkov.

Pritožbe: Organizator bo pritožbe sprejemal na prireditvenem posebej označenem prostoru 15 minut po tem, ko bodo izobešeni rezultati.

Varovanje osebnih podatkov: S prijavo udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih je zapisal oz. podal na/pri prijavi resnični. Izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo in zdravniško pregledan. Upošteval bo vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo pri tej aktivnosti in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov. Soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo njegove podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od njih zahteval kakršno koli povračilo. Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 do 113/2005). Z udeležbo udeleženec dovoljuje, da organizator njegove navedene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za namene statistične obdelave. Navedene osebne podatke lahko organizator hrani in obdeluje neomejeno oziroma do preklica pisne privolitve udeleženca. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/1998 do 114/2006).

Sponzorji in donatorji:

 • Superge On
 • Kmetijska zadruga Šaleške doline
 • Terme Topolšica
 • Poslikave Jasmina
 • Asics
 • Tampo tisk
 • Adriatic slovenica, Roman Kavšak s.p.
 • Polepi.si
 • Osmica Šoštanj
 • Mesnica stari trg
 • Loko Loko
 • Intersport
 • Občina Šoštanj
 • Turistično društvo Šoštanj
 • Krajevna skupnost Šoštanj

Medijski sponzor:

 • Pop tv

Sponzorji in donatorji se še nabirajo, zato bodo sproti objavljeni na naši spletni strani www.sportna-zveza-sostanj.si

Ostale informacije: info@sportna-zveza-sostanj.si